fredag 2. november 2012

Setting av vin
Da er det første batch med vin satt…

 
Det endte opp med å bli Solbær, Pasjonsfrukt, Plomme og Jordbær. Jordbær er ikke noe jeg ville prøvd uten at jeg fikk den anbefalt, det som er ulempen med jordbærvinen av denne typen er at den kan få en «syntetisk» smak. Solbær vinen ble satt med samme sukkermengde som jeg brukte sist gang, og som ble bort i mot perfekt. Plommevinen er satt med litt mer sukker enn jeg brukte sist, dette med tanke på at den tåler å bli litt sterkere enn forrige gang jeg satte den. Denne gangen forventer jeg at den får et alkoholinnhold på ca 18- 19 vol%. Det er ikke bare å se på sukkerinnholdet for å bestemme hvor mye alkohol som blir lagd, en annen faktor er hvor godt vingjæren trives. Om forholdene ikke er ideelle så kommer vinen til å slutte å gjære ved ca 14 til 15 vol% alkohol, og vinen er «ødelagt». Derfor er det så viktig å ha muligheten til å kontrollere temperaruten med en nøyaktighet på minimum +- 2 °C.
Da skal bare vinen stå å godgjøre seg i ca 3 uker...
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar