Setting av vin
Da er det første batch med vin satt…
Det endte opp med å bli
Solbær, Pasjonsfrukt, Plomme og Jordbær. Jordbær er ikke noe jeg ville prøvd
uten at jeg fikk den anbefalt, det som er ulempen med jordbærvinen av denne
typen er at den kan få en «syntetisk» smak. Solbær vinen ble satt med samme
sukkermengde som jeg brukte sist gang, og som ble bort i mot perfekt. Plommevinen
er satt med litt mer sukker enn jeg brukte sist, dette med tanke på at den
tåler å bli litt sterkere enn forrige gang jeg satte den. Denne gangen
forventer jeg at den får et alkoholinnhold på ca 18- 19 vol%. Det er ikke bare
å se på sukkerinnholdet for å bestemme hvor mye alkohol som blir lagd, en annen
faktor er hvor godt vingjæren trives. Om forholdene ikke er ideelle så kommer
vinen til å slutte å gjære ved ca 14 til 15 vol% alkohol, og vinen er «ødelagt».
Derfor er det så viktig å ha muligheten til å kontrollere temperaruten med en
nøyaktighet på minimum +- 2 °C.
Da skal bare vinen stå å godgjøre seg i ca 3 uker...
|
fredag 2. november 2012
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar