Vinrommet trenger en oppgradering.
Det er ikke lenge til jul nå, julepynten begynner å komme i butikkene. Det er noen år siden sist jeg gav bort vin i julegaver annet enn den som er kjøpt på Polet da. Så lenge jeg rekker å flaske den før jul så klarer de sikkert å lagre vinen selv i 6 til 12mndr.
Kvaliteten på denne vinen bør være av det aller beste jeg klare å lage, så glassballonger må fremskaffes igjen, og det tar ca 6 uker før vinen kan tappes på flasker. Konklusjonen blir da at jeg har det ganske travelt... Det er jo bare 7 uker til juleaften. Planen er klar, siden jeg har ambisjoner om å lage noen liter med vin, så må vinrommet oppgraderes kraftig.
Med denne løsningen vil jeg kunne ha 120L vin til gjæring til en hver tid, 40 liter med gode rødviner på glassballonger og 80 liter med het fruktvin. Kapasiteten til å lagre flasker er ikke beregnet, men det skal ikke være langt unna at jeg kan ha opp mot 200 flasker på lagring.
Etter som at noen venner har fått nyss i at jeg har begynt å lage vin igjen så er det mange som vil ha litt vin nå og da, så jeg må sikker lage ganske mange liter før jeg har et lager jeg kan slå meg til ro med. Av de siste 100 flaskene jeg lagde hadde jeg igjen ca 10 flasker til meg selv, det vil da si at jeg må lage ca 15 duker til meg selv og venner i året. Setter jeg 6 glassballonger med rødvin som skal lagres helst fra 1år til 5 år så har jeg mange julegaver, bursdagsgaver og andre gaver liggende på lager.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar