torsdag 8. november 2012

Jorbærvinen er ferdig gjæret.


Foreløpige «målinger» viser;
-5 Oe, antatt alkoholinnhold på 15 til 18 %. Dette må beregnes ved avkoking og ny Oe-måling.
Ingen usmaker som ikke skal være der på dette stadiet av prosessen. Dette lover veldig godt for denne vinen.  Gjærstop er tilsatt, så denne vinen blir ferdig til tapping 16 eller 17/11-12.

Plommevinen, solbærvinen og pasjonsfruktvinen har av en eller annen årsak gjæret saktere enn forventet. Plommevinen var på +15 Oe når den ble testet i dag, det bekymrer meg litt. Om den bestemmer seg for å slutte å gjære i løpet av de neste 3 til 4 dagene så blir den en fiasko, da blir den for søt. Jeg ønsker å la den være litt mindre søt enn sist gang, så det er på tide å finne frem papirene å se hva Oe’n lå på sist.

Solbærvinen og pasjonsfruktvinen gjærer ganske greit ennå, så de føler jeg meg ganske sikker på at vil gå helt ut som de skal.

En Merlot er også satt på en glassballong, men jeg har bommet litt med hyllehøyder i vinrommet. Glassballongen går ikke inn i andre etasje, og det er ikke bra med tanke på omstikking av vinen. Jeg finner sikkert på noe innen den tid.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar