onsdag 26. september 2012

Hvilken vin?

Hmmmm... Hvilke typer vin skal jeg lage i første batch?

Fruktviner:
Solbær: Denne har jeg liggende, og er derfor natulig at blir lagd i den første runden.
Pasjonsfrukt: Denne har jeg også liggende, og er da som overstående.

Kirsebær: Veldig god vin, trenger lang lagring.
PinkPanter: God men kjedelig, ikke en favoritt
Plumme: Veldig god, trenger ikke å lagres så lenge. Kanskje mer en sommer vin.
Kiwi: Ikke god erfaring som vin, men er veldig god blandet med Sprite Zero.
Jordbær: Ingen personlig erfaring, men blir ofte anbefalt. Må derfor prøves.
Birngebær: Inegen erfarign, anbefales, tror den blir god.
Fersken: Blandet erfaring, vankskelig å få topp kvalitet, men fantastisk når den blir perfekt!!
Eple: Inegen erfaring, men det sies at eple passer bedre til cider
Pære: Ingen erfaring, og det sies at pære egner seg best til cider

Vanlige viner:
Røde viner: God erfaring, MEN vanskelig å få riktig fylde, syre, og sødme. Lang lagring og "må" lages på glassbalong gjør at det blir mye arbeid.

Hvite viner: Meget god erfaring, har lett for å bli "vassen". Svake (under10%) hvitviner som Riesling er lett å lage og passer best til sommer, men bør ikke lagres lengere enn 6 mnd på glassflasker(, og ikke lengere enn 2 mnd på plast..).  "Sterke" hvitviner på 12 til 13%  er vankelig å få "tørr" nok, og kan lett få "spritsmak".

Om du har en type hjemmevin som du peronlig anbefaler, legg inn en komentar!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar